recepty  

Kuře s provensálskými bylinkami

Kuře s provensálskými bylinkami

29.08.2014 Renata Reihserová

Trocha Francie díky Provence, špetka Itálie v boloňské omáčce a hlavně české kuře.

Ingredience: 400 g kuřecích prsíček, Otma Boloňská omáčka, 150 g eidamu, 3 stroužky česneku, provensálské koření dle chuti, 1 cibule, 3 lžíce oleje, pepř a sůl

Postup: Cibulku nakrájíme na drobno, na rozpáleném oleji ji zpěníme dorůžova a přidáme nakrájené kuřecí maso. Orestujeme, přimícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a provensálské bylinky. Když je maso hotové, na pánev přidáme boloňskou omáčku, promícháme a chvilku povaříme, dokud není omáčka teplá. Směs v případě potřeby zředíme trochou vody. Doporučujeme podávat s těstovinami a strouhaným sýrem.


Mohlo by vás zajímat

Králík na řebříčku

18.05.2015 | S jakým kvítím to králíkovi sluší v létě? Nahořklá chuť řebříčku okouzlí dospělé strávníky, ale pokud chcete králíka servírovat dětem, upravte poměr řebříčku a medu ve prospěch medu. Inspirací jsou svahy Středozemí, kde se dá každé býlí použít jako koření. Pečené maso lze jíst i studené.

Domácí kečup

29.08.2014 | Jak si doma připravit jednoduchý rajský protlak nebo ochucený kečup?

Pečené kuře na rozmarýnu

31.07.2015 | Vsaďte na osvědčenou klasiku - pohostěte rodinu výbornou večeří, kterou neodmítnou, pečeným kuřetem na rozmarýnu. Jako přílohu můžete servírovat šťouchané brambory a zeleninový salát.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.