29.08.2014 Renata Reihserová
Trocha Francie díky Provence, špetka Itálie v boloňské omáčce a hlavně české kuře.
Ingredience: 400 g kuřecích prsíček, Otma Boloňská omáčka, 150 g eidamu, 3 stroužky česneku, provensálské koření dle chuti, 1 cibule, 3 lžíce oleje, pepř a sůl
Postup: Cibulku nakrájíme na drobno, na rozpáleném oleji ji zpěníme dorůžova a přidáme nakrájené kuřecí maso. Orestujeme, přimícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a provensálské bylinky. Když je maso hotové, na pánev přidáme boloňskou omáčku, promícháme a chvilku povaříme, dokud není omáčka teplá. Směs v případě potřeby zředíme trochou vody. Doporučujeme podávat s těstovinami a strouhaným sýrem.
23.03.2015 | Ramínko pro vás připravil Marek Šalanský, student druhého ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
29.08.2014 | Jak si doma připravit jednoduchý rajský protlak nebo ochucený kečup?
17.09.2015 | O tomhle dortu se u nás mluví často. Ne že bych ho pekla co chvíli, ale kdykoli se do toho pustím, akce se zkomplikuje a vzniká vtipná historka, kterou se můžou bližní bavit dosyta. Já se obvykle nesměji. Předem varuji – tohle dobrodružství ještě nikdy nedopadlo dobře. A nemyslím si, že vždy za to můžu jen já. Prostě osud.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.